Tal med børn om døden

"- Jeg har aldrig været til en begravelse før, så jeg ved ikke, hvad der skal ske henne i kirken. Og hvor er bedstefar egentlig henne nu, hvor han er død? Hvordan får han en plads henne på kirkegården, så vi kan besøge ham der? Og hvad gør jeg, når det hele tiden trykker herinde i mit bryst, så det føles, som om jeg er ved at eksplodere, fordi jeg bare er så ked af det?"

Tøjdyret Snapper har mange spørgsmål, da hendes bedstefar dør, og sammen med sin fætter Topper sætter hun sig for at finde svar på nogle af de mange spørgsmål, der dukker op hos børn, når de mister et menneske, de har kær.

Det er blevet til to film, der i børnehøjde beskæftiger sig med døden og begravelse/bisættelse, og giver børn og deres voksne et grundlag at tale sammen ud fra. Filmene kommer hele vejen rundt om emnet, så der er mange indgange til at snakke sammen både om tanker og følelser, og om lavpraktiske ting som urner, blomster og gravsteder. Og så giver filmene forældre, bedsteforældre, præster, lærere, pædagoger og alle andre voksne mulighed for at forberede børn på, hvad der sker til en begravelse, hvis det er første gang, de skal med.

Filmene kan ses på:  www.dkm.dk/miste