Gratis Surprise bio

Gratis surprise bio: Ungdomspræsten invitere dig til at komme og se en gratis kultfilm i biografen torsdag den 17/9 kl. 20:30.

Det er indtil videre hemmeligt, hvilken film vi skal se.

Tilmelding nødvendig: Kontakt ungdomspræst, Mia Geisler: mige@km.dk,
Facebook: https://www.facebook.com/Ungpraesten og IG: @ungpraesten.

1 gratis biografbillet pr. person. Billetten inkluderer ikke snacks og drikke. 20 ledige pladser.

Studiekreds i UngSalon

Studiekreds i UngSalon: Vi læser Mary Shelleys Frankenstein fra 1818: Den kendte fortælling om hvordan videnskabsmanden, Frankenstein, både lykkes og mislykkes med at skabe sig et levende menneske på utraditionel vis, og hvilke konsekvenser hans eksperiment får.

Vi mødes tre aftener for at diskutere de temaer og tanker, som Shelleys fortælling tager livtag med: Bl.a. etikken omkring skabelse, ansvar og respekt for liv og død, organdonation, aktiv dødshjælp mm.

Hvornår: Torsdage 24/9, 1/10 og 8/10 kl. 19-21 i Sognehuset ved Frederikshavn kirke, Kirkepladsen 4, 9900 Frederikshavn.
Det er gratis at deltage, bortset fra en evt. udgift til afskaffelse af bogen, som du kan læse på det sprog, du har lyst til. Find den på biblioteket, hos iBooks, eller antikvarisk.
 For tilmelding og læseplan: Kontakt ungdomspræst, Mia Geisler: mige@km.dk

Ung Kirke

Aftensgudstjeneste
v. ungdomspræst Mia Geisler
Tirsdag den 22/9 kl. 19-20:30

Gud – og alle hendes kvinder:

Igennem gudstjenesten hører vi om de roller, kvinder spiller i Bibelens fortællinger, i antikkens verden, hvor mændene ellers dominerede i samfundet, i hjemmet, og i det bibelske sprog. Bibelen er fuld af mangfoldige kvinder: Mødre, døtre, søstre, forelskede, enestående, livserfarne, modige, glade, triste, superseje kvinder – og også Gud, som beskriver sig selv i kvindelige billeder flere steder igennem Bibelen.

Alle er velkomne.

Foredrag i UngSalon

Foredrag i UngSalon: ”Hvad rager Bibelen mig?” v. Søren Holst, lektor og ph.d. ved Københavns Universitet.

Hvad rager Bibelen dog mennesker i det 21. århundrede? Hver søndag står flere end tusinde danske præster og læser højt af Bibelen, og i skolen og til konfirmationsforberedelse skal vi lære om fortællingerne i den. Men hvorfor egentlig? Historierne er 2000 år gamle, nogle af dem er sandsynligvis løgn – og er der ikke noget med, at hele Det Gamle Testamente handler om krig, sex og blodhævn?

Søren Holst har undervist kommende præster i Bibelen i 25 år. Han kan bekræfte, at historierne er gamle og mærkelige – og at nogle af dem er uhyggelige og frastødende. Men der er også tankevækkende og gode at forstå sit eget liv ud fra. Få Bibelen genfortalt på en time – så kan du lade som om du selv har læst den.

Søren fortæller med indlevelse, humor, og erfaring, og enhver kan være med. Kom og hør:

Mandag den 5. okt. kl. 19:30-21:30 i Sognehuset ved Frederikshavn kirke, Kirkepladsen 4 i Frederikshavn. Foredraget er gratis, og alle er meget velkomne.

Foredraget er det første i UngSalon, som er aftener for unge i Frederikshavn provsti. I UngSalon kan du høre spændende og sjove foredrag, og deltage i filmaftener, brætspilshygge, studiekredse mm. Følg @ungpraesten på Instagram for info om kommende arrangementer og gudstjenester.