Den Lyse nat AFLYST

AFLYST

Aarhus Universitetskor

Dirigent: Søren Kinch Hansen

Aarhus Universitetskor besøger i år Nordjylland, Norge og Sverige med deres sommerprogram. Programmet ”Den lyse nat” som bærer undertitlen ”Det er igen den fine lyse nat”, er et citat fra Hans Hartvig Seedorffs smukke tekst, som både indeholder det opløftende ved lyset og det smertelige, når dystre erkendelser ubarmhjertigt belyses.

Lysets betydning og symbolstyrke er indfaldsvinklen i dette dansk-svensk-norske program, som blander kirkelige tekster med natur- og årstidsrelateret lyrik. Sikkert opstået af vores placering på kloden og dermed vores markante årstidsskift forekommer det os, at ingen andre steder blandes sommerens lys og lysets billedstyrke så ubesværet ind i et fælles felt af kirkeligt og verdsligt udtryk som her hos os nordboere.

Aarhus Universitetskor er stiftet af Carsten Seyer-Hansen i 1995 som et ambitiøst klassisk kor med et bredt repertoire, men ofte med fokus på relativt ny kormusik. Koret har 25 faste medlemmer og synger årligt 10-12 koncerter. Det ledes i dag af Søren Kinch Hansen.

Program: Værker af Edvard Grieg, Ola Gjeilo, Gösta Nystroem, Christian Præstholm, Bo Holten, Jean Sibelius, Nils-Eric Fougstedt og Knut Nystedt. Desuden sange af Elisabet Hermodsson i arrangement af Gunnar Eriksson.

Afslutningskoncert på Bach-Marathon

Søndag den 19. juli kl. 19.30

Billetpris: Kr. 100,-

J.S. Bachs samlede orgelværker – Afslutningskoncert på Bach-Marathon

Søren Johannsen, orgel

Skagen og Frederikshavn kirker danner i juli måned ramme om en usædvanlig begivenhed.

Aftenens koncert er afslutningskoncert på en uge, hvor det for første gang i Vendsyssel er muligt at høre alle Johann Sebastian Bachs orgelværker spillet. Bachs orgelmusik varer ca. 18 timer i sin fulde længde. Musikken bliver spillet på to koncerter og seks åbent-hus-dage, hvor interesserede lyttere kan kigge forbi kirkerne og nyde tonerne til en kop kaffe, når man har tid og lyst.

Ved orglet sidder organist Søren Johannsen, uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium afsluttende med debutkoncert fra Solistklassen i 1995 efterfulgt af studier i orkesterdirigentklassen. Han er til daglig organist i Christians Kirke, København.

Siden 1992 har han opført Bachs samlede orgelværker med jævne mellemrum. Den ene opførelse gav plads i Guinness Book of Records under overskriften: Verdens længste orgelkoncert. Med pauser varede koncerten 22½ time.

Program: Orgelmusik af J.S. Bach.

Øvrige datoer hvor Søren Johannsen spiller musik af J.S. Bach i Frederikshavn Kirke er:

Torsdag den 16. juli kl. 10-13

Fredag den 17. juli kl. 10-13

Lørdag den 18. juli kl. 10-13

Disse koncerter kan man komme og gå til som man lyster, og der er fri entré til disse.

Se i øvrigt Skagen Kirkes hjemmeside ved interesse for Bach-koncerterne i Skagen Kirke, hvor åbningskoncerten og også dagskoncerter finder sted.

Orgelmusik

Tirsdag den 4. august kl. 19.30

Gratis adgang

Thomas M. Kursch, orgel

Ved aftenens koncert høres musik af de to store tyske barokkomponister Dietrich Buxtehude og J.S. Bach samt af den nyere danske komponist Bernhard Christensen (1906–1994). Programmet søger at binde værkerne af de tre komponister sammen i gensidig belysning. Buxtehude er den frit fabulerende, Bach skaberen af de store, men stringente former og Bernhard Christensen den, der i sit eget tonesprog tager formale elementer op efter sine to store kolleger fra fortiden.

Aftenens solist er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København som elev af Finn Viderø. Han afsluttede studierne i 1977 med Kirkemusikalsk Diplomeksamen (kandidat). Fra 2003-05 studerede han ved Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet. Studiet afsluttedes med magistereksamen. Thomas M. Kursch har spillet koncerter i Danmark, Sverige, Norge, Polen og USA.

Program: Orgelmusik af Dietrich Buxtehude, J.S. Bach og Bernhard Christensen.

Lørdagskoncerter

Der er fri entré til alle 3 koncerter.

Lørdag d. 18. juli kl. 10.00

"Bach"

Søren Johannsen, orgel

Musik af Johann Sebastian Bacn

NB!  Denne koncert indgår i rækken af J.S.Bachs samlede orgelværker spillet over flere dage.
Koncerten begynder denne lørdag kl. 10 og slutter kl. 13.00

Man kan komme og gå, som man vil.

Lørdag d. 25. juli kl. 11.00

Søren Baggesen, saxofon