4 hænder og fødder

Onsdag den 10. juli kl. 19.30

Billetpris: Kr. 100,-  (Vendsyssel festival)

 

4 hænder og fødder

Søren Rasmussen, orgel

Claus Bach Nielsen, orgel

 

Firhændig orgelmusik så det sprøjter med pompøs klang og elegant fingerspil. Med to organister bag tangenterne får instrumenternes dronning en endnu mere storladen lyd med toner af den romantiske komponist Gustav Merkel og Mozarts velkendte musikalske finurligheder.

Frederikshavn Kirke byder her på en afvekslende orgelkoncert med 2 organister på bænken leverende musik i forskellige stilarter.

Søren Rasmussen er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium efterfulgt af videregående studier i Paris og Leipzig. Siden 1989 har Søren været organist ved Abildgård Kirke, og han er desuden lærer ved Vestervig Kirkemusikskole.

Claus Bach Nielsen er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium i 2006 efterfulgt af videregående studier i London. Claus startede i sit nye organistembede ved Frederikshavn Kirke den 1. maj i år, og er ligesom Søren lærer ved Vestervig Kirkemusikskole.

 

Program: Musik af Gustav Merkel, Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, Sverre Eftestøl og Liselotte Kunkel

Sydsjællands Pigekor

Tirsdag den 16. juli kl. 19.30

Billetpris: Kr. 125,-  (Vendsyssel Festival)

Sydsjællands pigekor

Dirigent: Jens Ramsing

Sydsjællands Pigekor har sit udspring i koret ved Vor Frue Kirke, Vordingborg, hvor Jens Ramsing var organist og korleder indtil 2017. Herefter blev han organist ved Sct. Peders Kirke, Næstved. En flok særligt entusiastiske sangere ønskede dog at fortsætte samarbejdet med Jens Ramsing, og således blev det lille elitekor en realitet. Koret har allerede givet flere koncerter med succes i bl.a. regi af Vendsyssel Festival. Korets dirigent, Jens Ramsing, er uddannet som både pianist og organist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med videregående studier i Rom og Budapest.

Sideløbende med arbejdet som organist underviser han på 31. år i klaver og orgel på Sjællands Kirkemusikskole. Han giver jævnligt koncerter – både som pianist og organist og har indspillet en række anmelderroste cd’er, bl.a. med egne orgelværker.

 Program: Musik af Weelkes, Vulpius, Carl Nielsen, Lennon/McCartney og Jens Ramsing + en buket af sommersange

Den store fortælling

Tirsdag den 23. juli kl. 19.30

Billetpris: Kr. 125,-  (Vendsyssel festival)

 

Den store fortælling

Dorthe Zielke, trompet

Søren Johannsen, orgel

 

Duoen Dorthe Zielke og Søren Johannsen har spillet sammen i over 20 år, hvilket giver dem et unikt tæt og udtryksfuldt sammenspil, der forener det poetiske med det kraftfulde. De har sammen udgivet en lang række cd’er og givet et utal af koncerter med et særdeles varieret repertoire. Duoens speciale er at kombinere musik med fortælling og billedkunst. Det er aftenens koncert et fint eksempel på.

Den Store Fortælling er Arne Haugen Sørensens hidtil største maleri. Motiverne er inspireret af seks centrale bibelfortællinger: Adam og Evas uddrivelse fra Paradiset, Jesu fødsel, Jesu dåb, Korsfæstelsen, Jesu himmelfart og Hjemkomsten. De bliver ved denne koncert vist, mens musikalske mesterværker bliver spillet i nye arrangementer af Dorthe Zielke og Søren Johannsen.

 

Program: Musik af Mozart, Beethoven, Strauss, Sibelius, Mahler, Stravinsky og Wagner

In Consort

Tirsdag den 30. juli kl. 19.30

Billetpris: Kr. 125,-   (Vendsyssel Festival)

 

In Consort

Pernille Petersen

Dorte Lester

Pernille Ebert Spissky

Gertie Johnsson

 

Medlemmerne af blokfløjtekvartetten ”In Consort” består af fire af Danmarks førende blokfløjtespillere, der alle er uddannede på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og konservatorier og universiteter i udlandet, og alle med karrierer både herhjemme og internationalt. Kvartetten spiller musik helt tilbage fra den tidligste middelalder op til vor tid, og flere af instrumenterne er kopier af de originale historiske instrumenter.

”In Consort” er en gammelt engelsk betegnelse for at følges ad i enighed og harmoni.  Kvartetten spiller fortrinsvis musik fra renæssancen, men krydrer gerne deres koncerter med musik fra nutiden. Ved denne koncert uropføres ”En lille aftenmusik” et diverterende værk i 4 korte satser af Thomas M. Kursch. Kursch forener i sin musik traditionelle former (f.eks. Tema med variationer) med nyere tonesprog. Aftenen nye værk er blevet til på opfordring og er skrevet til In Consort.

 

Program: Musik af bl.a. Telemann, Pursell og Thomas M. Kursch (uropførelse)

Fra Scheidemann til Bach

Tirsdag den 6. august kl. 19.30

Billetpris: Kr. 100,-  (Vendsyssel festival)

 

Fra Scheidemann til Bach

Thomas M. Kursch, orgel

 

Thomas M. Kursch er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har senere suppleret med bl.a. en magistergrad fra Musikhögskolan ved Göteborgs Universitet. Han har fra 1977 og frem til 2019 været organist og kantor ved Frederikshavn Kirke, hvor han efterfølgende nu er organistassistent.

Gennem en længere årrække har Thomas M. Kursch studeret den tyske baroktids orgellitteratur, og ved denne aftens koncert tager han os på en tidsrejse fra det sene 1500-tal frem til første halvdel af 1700-tallet. På programmet har musik komponeret over salmemelodier og gregorianske temaer en fremtrædende rolle, men både Buxtehude, Pachelbel og Bach er dog også repræsenteret med frie fantasier, præludier og fugaer.

I sin fortolkning af baroktidens orgelmusik lægger Thomas M. Kursch vægt på et rytmisk levende spil og et udtryksfuldt og varieret klangvalg.

 

Program: Musik af Scheidemann, Strungk, Buxtehude, Pachelbel og Bach

Lørdagskoncerter i Frederikshavn kirke

 

Der er fri entré til alle 4 koncerter, som begynder kl. 12.00

 

Lørdag d. 20. juli:   Bach for fløjte og orgel. Dorte Lester, blokfløjte og Thomas Kursch, orgel.

Lørdag d. 27. juli:   Jazz-improvisationer over danske salmer.  Carsten Kjær, klaver.

Lørdag d. 3. august:  Opera, operette og musical. Thomas Rewes, Baryton og Natasha Kutsko Jensen, klaver

Lørdag d. 10. august:  Den polske organist Gedymin Grubba, der er en af sit lands førende orgelspillere,

                                 spiller musik af bl.a. Bach.

 

 

Frøholm/Tillung (N)

Torsdag den 29. august kl. 19.30

Entré 50 kr.

 

­­­Frøholm/Tillung (N)

Hardangerfele og accordion

 

Norske Frøholm/Tillung er en kritikerrost duo, som fik rigtig god kritik for deres album ”Eins” fra 2009. Siden da har de to piger turneret og udgivet en række album; både sammen som duo, som trioen Maar og det skotsk-norske Boreas. Hver for sig har de også udgivet en række album i forskellige konstellationer indenfor forskellige genrer.

 

I år finder de to piger tilbage til duo-formatet, når de besøger Frederikshavn Kirke, som i samarbejde med Det Musiske Hus og SQUEEZEBOX Festival arrangerer en koncert med duoen.

Frøholm/Tillung spiller velarrangeret norsk folkemusik og egne kompositioner med den største ro, overskud og en flot fornemmelse for traditionerne, samtidig med at de også krydrer musikken med flotte harmoniseringer.

 

”Sprelsk folkemusikk. Det spilles presist, levende, vakkert og inspirert.

De to høres ut som de skulle ha felles hjerne, hjerte og fingre, så godt er samspillet”

- Geir Hovsjø – Østlendingen / Hamar Dagblad.

 

 

SQUEEZEBOX International Accordion Festival afholdes for tredje år i Det Musiske Hus og strækker sig i år over fire dage med start i Frederikshavn Kirke torsdag aften.

Fredag d. 30. august åbnes dørene i Det Musiske Hus til en hyggelig aften med afslappet samvær og musik og lørdag d. 31. august afvikles der fra kl. 12.00 til 24.00 et tætpakket program, hvor kvalitetsmusik med harmonikaen som omdrejningspunkt præsenteres.

Billetter til SQUEEZEBOX Festival kan købes via www.sqbx.dk og www.arenanord.dk